Hieronder staan de nieuwe en oude nieuwsberichten, oproepen en mededelingen.

Studiedagen gaan niet door!

donderdag 14 januari 2021 Mededeling

Wij hebben besloten om deze studiedagen niet door te laten gaan. De kinderen krijgen woensdag 20 januari afstandsonderwijs en als de scholen weer open zijn komen de kinderen op 19 februari naar school.

online afspraken

vrijdag 8 januari 2021 Mededeling

Wat zijn we goed bezig met ICT. De kinderen hebben weer nieuwe digitale vaardigheden geleerd deze week tijdens het thuiswerken. Onze online lesafspraken staan in de bijlage.

Gelukkig 2021

donderdag 31 december 2020 Mededeling

Wij wensen iedereen een heel gelukkig, gezond, liefdevol en leerzaam 2021!

Fijne feestdagen

donderdag 24 december 2020 Mededeling

Wij willen jullie allemaal fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar wensen! 


Groeten, team  BMS 

Knikkertegels geplaatst

vrijdag 18 december 2020 Nieuws

Geweldig gedaan ! 5 knikkertegels voor de Bussumse Montessorischool !Ongelooflijk jongens, meisjes, papa’s en mama’s, oma’s en opa’s, buren en vrienden...

Jullie  hebben zo goed doppen gespaard voor het schoolproject “Van plastic dop tot
knikkertegel”, dat er 5 knikkertegels zijn verdiend! Op woensdag 9 december zijn de
knikkertegels onthuld onder het toeziend oog van de wethouder Barbara Boudewijnse
en kunnen de kinderen gaan knikkeren op de tegels die jullie hebben gespaard!Maar nog veel belangrijker, met dit project hebben we de kinderen tijdens de gastlessen
laten zien wat het effect van zwerfvuil is op het milieu en hoe zij hun steentje kunnen
bijdragen. Bovendien hebben wij heel veel kinderen en volwassenen er bewust van 
gemaakt hoeveel plastic we weggooien, dat het soms ook wel een beetje minder kan en
dat het geen afval is maar waardevolle grondstof. Je kan er immers nog hele leuke en
nuttige dingen van maken, zoals bijvoorbeeld de knikkertegels.

Kinderen uit de middenbouw en bovenbouw hebben met elkaar meer dan 100 kerstkaarten gemaakt. Deze kaarten hebben we dinsdagmiddag bezorgd bij de huizen rond de school. De rest van de kaarten wordt naar de Godelinde gebracht om daar aan de bewonders uit te laten delen. 

Hoera, Sinterklaas kwam toch!

vrijdag 4 december 2020 Nieuws

Wat een verrassing, Piet belde vanmorgen naar school om te vertellen dat Sinterklaas ons zo miste en toch even langs wilde komen! We zijn allemaal gauw op het plein gaan staan om hem op te wachten. Wat fijn dat we alles toch versierd hadden. Sint en zijn vier Pieten bleven in het speellokaal en de onder- en middenbouwgroepen zijn daar naar Sint toegegaan. We hebben genoten! Foto's van het feest kunt u hier zien. Eén waarschuwing, het zijn er veel...

Knikkertegels komen er aan!

donderdag 26 november 2020 Oproep

Het inzamelprogramma is gelukt: alle leerlingen werd gevraagd (schone) plastic doppen en deksels - van bijvoorbeeld de zuivelpakken, wasmiddelflessen of pindakaas pot - te verzamelen. Hiermee hebben de leerlingen gespaard voor kleurrijke knikkertegels die op het schoolplein komen te liggen. Bij iedere 1.500 doppen hebben de leerlingen een knikkertegel verdiend! En dat is gelukt! De tegels worden komende week geplaatst! 

Sportdag

woensdag 26 augustus 2020 Mededeling

Op woensdag 9 september is de sportdag. Deze zal zonder ouders zijn. Dit is anders dan andere jaren. We hebben een leuke oplossing gevonden. De onderbouw zal rondom de school spelletjes gaan spelen, de middenbouw gaat sporten op het Jacobsveldje en de bovenbouw wordt verwacht op de hockeyvelden in Naarden waar diverse sportieve activiteiten klaar staan. Nadere informatie volgt nog. 

Stamkaarten

donderdag 20 augustus 2020 Oproep

Aankomende week krijgen alle kinderen een stamkaart uit ons leerlingvolgsysteem mee naar huis. Hier staan de gegevens in zoals ze bij ons bekend zijn. Wilt u deze gegevens controleren en aanvullen. We ontvangen de stamkaart graag zo snel mogelijk weer retour. Ook als alle gegevens kloppen.