Luizenalert

zaterdag 3 maart 2018

Let op, luizen hebben nooit vakantie! Wilt u uw kind weer controleren voordat hij/zij naar school komt? Hartelijk dank.

Staking

vrijdag 2 maart 2018
Woensdag 14 maart 2018 staakt het Primair Onderwijs in Noord-Holland, Flevoland en Utrecht. 

Wij willen u erop attent maken dat de BMS ook mee doet. De school is woensdag 14 maart 2018 dicht.

U dient zelf te zorgen voor eventuele opvang voor uw kind(eren).

Hallo allemaal...

donderdag 1 februari 2018

Heeft u ook 'de Luizenmoeder' gekeken? Hilarisch, die school met al haar regeltjes. Maar eerlijk is eerlijk, wij hebben ze ook. Weet u ze nog?

  • om 8.30 uur gaat de school open. Om 8.40 uur gaat de bel, een teken voor alle ouders om de school te verlaten zodat wij om 8.45 uur ook echt kunnen beginnen.
  • om de lessen zo min mogelijk te verstoren vragen wij u bezoeken aan de tandarts, dokter ed., zo veel mogelijk buiten schooltijd te plannen.

Korfbalclinic tijdens de gymles

vrijdag 26 januari 2018

Ook 2018 zijn wij sportief gestart. Op donderdag 25 januari is er namelijk een clinic geweest van DOC. DOC is een korfbalvereniging hier in Bussum die hun jeugdteams zo professioneel mogelijk proberen te helpen het spel onder de knie te krijgen.

Onder leiding van 4 trainers van DOC werden de basis principes uitgelegd en werd het schot verbeterd. Ook de nodige tikspelletjes mochten niet ontbreken aan deze gezellige les.

Aan het eind zijn de kinderen nog een keer uitgenodigd om een proeftraining te komen volgen bij DOC en werd verteld wat de voordelen zijn van het spelen bij deze vereniging.

Voor meer informatie, ga naar http://www.kvdoc.nl/ of vraag aan Niels.

Gevonden voorwerpen

donderdag 25 januari 2018

Maandag is het weer zover, de laatste maandag van de maand. Dan zullen de waslijnen met gevonden voorwerpen weer worden opgehangen. Kijkt u even of er iets van u of uw kind bij hangt? Wat overblijft gaat naar een goed doel.

Luizen alert

donderdag 25 januari 2018

Er zijn nog luizen gesignaleerd. Wilt u regelmatig uw kind(eren) blijven checken?

Kosmisch onderwijs op de BMS

donderdag 25 januari 2018

De bovenbouw is nu bezig met de Middeleeuwen. Er wordt aandacht besteed aan ridders, het leenstelsel en het leven in de stad. Deze tekening over de stad in de Middeleeuwen is gemaakt door Quinten uit BBC.

Muziekles

donderdag 18 januari 2018

De muzieklessen zullen voorlopig nog even op de donderdag plaatsvinden omdat onze muziekdocent Robbert op de dinsdag nog verplichtingen heeft op het conservatorium. Zodra hij daarmee klaar is verhuist de muziekles weer naar de dinsdag.

Kosmisch onderwijs op de BMS

vrijdag 12 januari 2018

Vorig jaar hebben wij een nieuwe methode aan mogen schaffen voor kosmisch onderwijs, Da Vinci. Na de kerstvakantie zijn alle groepen er al weer mee aan de slag gegaan. Zo is de onderbouw nu bezig met de vogels in de winter. Volgende week komt er iemand van de Vogelwerkgroep het Gooi en Omstreken om de onderbouwkinderen over de vogels in onze buurt te vertellen en samen een Goois Vogelrestaurant te maken.

Wij zijn begonnen met een pilot in samenwerking met Jeugd en Gezin Gooi en Vechtstreek. Voor vragen over het welzijn van uw kind kunt u, één keer per maand, binnenlopen op het spreekuur van de jeugdverpleegkundige of jeugdarts in het blauwe gebouw op het achterplein van onze school (DONS gebouw). Vragen zouden bijvoorbeeld kunnen zijn of uw kind wel goed hoort/ziet/groeit. Of misschien wilt u wel eens praten over de slaap-/eet-/zindelijkheidsproblemen van uw kind?  

Woensdag 17 januari van 8.30 tot 9.30 uur is de jeugdverpleegkundige op school voor al uw vragen.