Start Kinderboekenweek

donderdag 27 september 2018

Woensdag 3 oktober start de kinderboekenweek. Het thema is vriendschap: Kom erbij!

Parkeren in de buurt!

vrijdag 6 april 2018

Beste ouders, bij het brengen en halen van uw kind(eren) begrijpen we dat u snel uw auto even in de Busken Huetlaan plaatst, daar waar een plekje is. Ach... het is maar even ( 3 minuutjes) even voor de inrit van de buren...

Maar... weet u dat de buren daardoor niet hun oprit uitkunnen? En vaak meer dan een kwartier moeten wachten voordat ze van hun eigen huis weg kunnen rijden. Mede namens meerdere buren het dringende verzoek om alstublieft uw auto niet voor een oprit te plaatsen, ook niet de neus van de auto... (kunnen er waarschijnlijk net langs) en ook niet voor die paar minuten. Heel erg bedankt voor uw begrip en ondersteuning. 
Team Bussumse Montessorischool en onze omringende buren

BMS Nieuwjaarsborrel!

donderdag 1 februari 2018

Herinnering!

Op vrijdag 9 februari a.s. organiseren de Vrienden van de BMS een Nieuwjaarsborrel voor alle ouders/verzorgers en leerkrachten van de BMS. Een mooie gelegenheid om weer bij te praten en het nieuwe jaar goed in te luiden. Dus regel vast een oppas en komt allen! Drankjes zijn voor eigen rekening, bitterballen namens de Vrienden!

Datum: 9 februari 2018  Tijd: 20.30 uur  Locatie: Café 't Raedthuys, Landstraat 78, Bussum

Staking

donderdag 1 februari 2018

Zoals u waarschijnlijk al gelezen heeft gaan op 14 februari de basisschoolleerkrachten uit de provincies Groningen, Friesland en Drenthe staken. Er zal dit keer in estafettevorm gestaakt gaan worden. De provincie Noord-Holland is op 14 maart aan de beurt. Informatie over deze dag volgt nog.

Even voorstellen, de nieuwe MR

vrijdag 26 januari 2018

De laatste maanden zijn er veel wisselingen in de MR geweest maar nu staat er een heel nieuwe MR voor u klaar. De MR bestaat uit drie ouders en drie teamleden. Namens de ouders zijn dat Margriet Glazenborg, Stephen Beuker en Steven Evans. Namens het team Olga Oude Lenferink (BB), Kamiel Schopmeijer (MB) en Pien Linders (OB). Mocht u vragen of opmerkingen voor de MR hebben, kunt u een mail sturen naar mr@bussumsemontessori.nl of ons aanspreken op school.

Digitaal toetsen

vrijdag 26 januari 2018

Helaas had en heeft CITO een landelijke storing. We konden de nieuwe laptops, die speciaal voor het toetsen geleverd zijn, daardoor niet inzetten. We zijn maar weer op papier gaan toetsen! 

N.B. Tijdens het toetsen staat het ouderportaal uit! 

Pilot muziek

donderdag 9 november 2017

De BMS heeft de derde week nu achter de rug van de muziek pilot verzorgd door de Muziekfabriek. Verschillende vormen van muziek worden door diverse docenten verzorgd waarna er met de docenten en de kinderen wordt geëvalueerd.

Benieuwd hoe het gaat? Vraag het aan de leerlingen! 

Muziek

woensdag 11 oktober 2017

We gaan een pilot muziek starten. A.s. dinsdag zal Nicky van de muziekfabriek aan alle groepen uit de onderbouw, middenbouw en bovenbouw muziekles geven. 

Staking PO

donderdag 5 oktober 2017

Een groot deel van het team is naar Den Haag geweest. Het was bovenverwachting druk en we hopen dat het signaal door de politiek zal worden opgepakt. Hartelijk dank voor uw begrip!

Kinderboekenweek 2017

woensdag 4 oktober 2017

Weten jullie nog? Op maandag 9 oktober starten we op de BMS met de kinderboekenweek. Het thema van dit jaar is `Gruwelijk eng!'. Durf je echt naar school te komen?