Foto's Sinterklaas knutsel middenbouw

donderdag 27 november 2014

Groepsblog

zondag 28 september 2014

De groepsleerkrachten werken deze maand de groepsblog van hun klas bij. Neem eens een kijkje op de website.

Waterige sport en speldag

zondag 28 september 2014

Afgelopen woensdag hebben we de sport en speldag gehad. Helaas hielden we het niet droog. De kinderen werden te koud en nat waardoor we de ouders gevraagd hebben de kinderen te komen halen. Bedankt voor het eerder ophalen van de kinderen. Gelukkig hebben de kinderen een groot deel van de spellen kunnen doen.  

Op de site (als je bent ingelogd) is een filmpje te zien van de middenbouw sportdag.

Handvaardigheid middenbouw

zondag 28 september 2014

De afgelopen weken hebben de kinderen uit de middenbouw tijdens de lessen een verf/tekening gemaakt: “Met z’n allen op het strand”

Ook hebben de kinderen een bloem ontworpen en deze verder vorm gegeven met allerlei wollen draden.

informatie avond

zaterdag 13 september 2014

Afgelopen woensdagavond was de groepsinformatieavond in alle klassen. Veel ouders hebben een voorlichting van de leerkracht gehad. Op deze avond vertellen de leerkrachten van de groep over het komende jaar. Onder andere de regels, afspraken en de leerdoelen werden besproken. Het was een geslaagde avond.

Vlinders in de klas

zondag 15 juni 2014

Afgelopen donderdag hebben alle klassen in de middenbouw eitjes, rupsen en poppen gekregen. De kinderen hebben een bak klaargemaakt waar de eitjes rupsen kunnen worden, de rupsen poppen en de poppen een vlinder. 

In het weekend zijn in de klas van Marlies en Janneke de eerste eitjes uitgekomen. Er kruipen hele kleine rupsjes rond met een kopje zo groot als een speldenprik.

Maar ook de eerste twee vlinders zijn al uit de cocon gekropen. Maandag zullen we deze vlinders op een mooi plekje vrij laten.

 

Burgemeester op bezoek

zondag 30 maart 2014

Op woensdag 12 maart kwam de burgemeester van Bussum, Henk Heijmen, samen met wethouder Adriana van den Berg op onze school. Ze kwamen vertellen over de gemeenteraads-verkiezingen. De burgemeester had meegenomen: een stembus, de ketting van de burgemeester en een stempas.

Hij vertelde over zijn ketting die 80 jaar geleden gemaakt is in Utrecht en over de symbolen die in zijn ketting staan. Uiteindelijk hadden we geloot om wie de ketting om mocht houden dat was Terra uit groep C.

De wethouder vertelde dat het erg belangrijk is om te stemmen. Dan kan je zeggen wat je vind. Als je niet stemt mag je ook niet zeuren. Ze vertelde ook nog hoe je moet stemmen. Je mag stemmen vanaf 18 jaar.

Geschreven door Floortje en Silke uit groep J

Balletvoorstelling groep 5

zaterdag 8 maart 2014

Aanstaande donderdag gaat groep 5 naar een voorstelling van het Nationaal Ballet. Hiervoor hebben de kinderen een zaaldansje geleerd. Een dansje wat ze tijdens de voorstelling voor hun eigen stoel mee kunnen dansen. Via de link is het dansje van de kinderen te zien.

http://youtu.be/arC4a2toUug

 

Ook hebben we een link naar een promotie filmpje van het ballet gekregen. Dit filmpje is leuk om met de kinderen te kijken die naar de balletvoorstelling gaan.

http://www.youtube.com/watch?v=03TDqZPdZ84

Wat gebeurt er tijdens muziekles?

vrijdag 24 januari 2014

Vraag je je wel eens af hoe een muziekles verloopt op de BMS? Muziekjuf Els daagt de creativiteit van de kinderen flink uit. En daar wordt veel bij gelachen! Hierbij een paar geluidsfragmenten die een mooi inkijkje geven:

1. Do, a deer (om de beurt 1 regeltje met microfoon...Eng!)
4. Canon zingen Het blijft lastig, driestemmig met 27 kinderen...
Maar ook zó leuk en súper gezellig!

Sinterklaasknutselen

zondag 1 december 2013

Afgelopen woensdag waren de schoenen die op school gezet waren gevuld met wat lekkers en alle kinderen kregen een puzzelbal. Na het openen van de schoencadeaus hebben alle kinderen twee verschillende Sinterklaasknutsels gemaakt. Bij Judith en Monique een pietenkamer, bij Kamiel en Janneke een stoomboot. Via onderstaande link is een impressie te zien van de ochtend bij Kamiel en Janneke in de klas.

Click here to view sinterklaasknutselen.