Gebouw

Onze school is opgericht in 1915. In 1930 is het schoolgebouw ontworpen door ouders van leerlingen van de school. Het is specifiek ontworpen volgens montessoriaanse richtlijnen. Met een overzichtelijke indeling, een ruime gemeenschappelijke ruimte als kloppend hart en een speelzaal die ook voor muziekles en uiteenlopende bijeenkomsten wordt gebruikt. Met ruime klaslokalen, waar dankzij de hoge plafonds, openslaande deuren en grote ramen veel daglicht binnenkomt. En waar de tuin een bijna verlenging is van het klaslokaal

De kinderen komen, afhankelijk van hun groep, door de hoofd- of een zij-ingang binnen. Ook buiten is ruimte een belangrijk thema: de school ligt in een rustige en groene omgeving en heeft twee schoolpleinen, met speeltoestellen aangepast aan de verschillende leeftijdsgroepen. De omsloten binnentuin wordt vooral door de kinderen uit de onderbouw gebruikt en aan de voorkant van de school bevindt zich een groot speelplein voor alle kinderen.

Onze school telt rond de 280 leerlingen verdeeld over 11 klassen, vier op de eerste verdieping en de rest op de begane grond in de school.